Ter hoogte van de Pelikaanhof worden deze week nieuwe bomen aangeplant. (Foto's: Chris de Waard).

Vertraging dreigt voor herinrichting Hooigracht

De herinrichting van de Hooigracht loopt waarschijnlijk vertraging op door de coronacrisis. Dat beaamt een woordvoerder van aannemer Van Gelder die met de werkzaamheden belast is.  Het gaat vooralsnog om enkele weken vertraging, omdat er minder mensen tegelijkertijd op een locatie kunnen werken en het bovendien moeilijk is om werknemers in geval van ziekte te vervangen. Het bedrijf verwacht wel dat er voldoende speling in de planning zit om ook met enkele weken vertraging de straat tijdens Leidens Ontzet weer dicht te hebben.

Eerste fase
Over een maand worden de werkzaamheden van de eerste fase naar verwachting afgerond. Dat is het deel tussen de Klokpoort en de Ir. Driessenstraat. Het Plein bij de Pelikaanstraat is inmiddels opnieuw aangelegd en ook de rijbaan die diezelfde zijde is klaar. Momenteel wordt er gewerkt aan de kant van de Pelikaanhof. Deze week worden ook bomen aangeplant.

Start fase 2 over een maand
Deze week begonnen al graafwerkzaamheden op de Hooigracht bij de Nieuwe Rijn. Het betreft hier niet de start van de herinrichting, maar van voorbereidende werkzaamheden die Liander uitvoert aan kabels en leidingen in de grond. Rond 20 april starten de werkzaamheden van fase 2 en gaat de Hooigracht zelf op de schop.

 

Leiden Centrumroute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×