(Foto: Keukenhof).

Keukenhof pas in 2021 weer open

De Keukenhof blijft dit jaar helemaal dicht voor bezoekers. Dat heeft de internationale bloemententoonstelling in Lisse vandaag besloten naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die de overheid eerder deze week communiceerde om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alle bijeenkomsten en evenementen worden tot 1 juni afgelast, ook bij minder dan honderd bezoekers.

“Dit betekent dat Bloemententoonstelling Keukenhof niet kan openen in 2020. Hoewel wij er al rekening mee hielden, heerst er met deze definitieve besluitvorming verslagenheid onder de medewerkers en de partners die een jaar aan de voorbereiding hebben gewerkt”, zo laat de bloementuin weten.

Dat Keukenhof het hele seizoen niet open kan heeft een enorme financiële impact. “Er zijn dit jaar geen inkomsten terwijl het grootste deel van de kosten al is gemaakt. Het verlies raakt niet alleen de 1.300 tijdelijke medewerkers, maar ook mensen die werken in het busvervoer, het toerisme en in de bloembollen – en bloemensector zelf. De continuïteit van Keukenhof komt niet in gevaar.”

In de maanden voorafgaand aan de lente is hard gewerkt om bezoekers een mooie ervaring te bieden. Het park komt al mooi in bloei en wordt in de komende weken alleen nog maar mooier. Keukenhof laat dit graag zien aan de mensen onder het motto ‘Als mensen niet naar Keukenhof kunnen komen, brengen we Keukenhof naar de mensen’. Zo gaat Keukenhof wel virtueel open. Dat betekent prachtige beelden van Keukenhof 2020, uitleg van de tuinmannen of andere mensen die laten zien hoe mooi het park is.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×