Leiden Culinair wil graag nog één keer terug naar de Garenmarkt. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leiden Culinair verplaatst laatste editie en hoopt op Garenmarkt

Leiden Culinair, het jaarlijkse culinaire festijn dat de afgelopen jaren noodgedwongen neerstreek op de Lammermarkt, gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft de knoop doorgehakt. Iets eerder dan gepland. “Eigenlijk wilden we begin april een besluit nemen, maar als zelfs de Olympische Spelen niet doorgaan, wie zijn wij dan om niet hetzelfde te besluiten”, zegt voorzitter Rob van Marwijk.

De 35e editie van Leiden Culinair zou komende zomer ook de laatste worden. “Dat moet een hele speciale editie worden”,  zegt Van Marwijk. “We willen daarom graag terug naar de Garenmarkt. Dat kon dit jaar sowieso nog niet, maar in 2021 is dat plein natuurlijk wel klaar.”

Of de laatste Leiden Culinair inderdaad op de oude vertrouwde plek gehouden kan worden, is nog niet zeker. De hoge banden rond de perkjes die momenteel aangelegd worden, lenen zich naar het laat aanzien uitstekend om bij mooi weer lekker op te gaan zitten, maar hoe de hele setting met restaurants en terrassen ertussen past, is de organisatie nog niet helemaal duidelijk.

Lokale horeca steunen
Leiden Culinair wil ook de trouwe deelnemers een hart onder de riem steken. “We zijn nu iedereen aan het bellen”,  zegt Van Marwijk. De sponsoren, de deelnemers. En daarna gaan we de website updaten. De restaurants die nu een afhaal- of bezorgservice hebben opgezet, gaan we daar een plekje geven.”

Cultuur Economie Leiden Leiden Culinair


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×