Voor kleine acties kun je bij het Druckerfonds maximaal 250 euro bijdrage aanvragen. (Foto: Gerry van Bakel).

Flitsaanvraag bij Druckerfonds voor 'corona-acties'

Kleine actie, groot plezier en dat dan snel financieren zonder al te veel rompslomp. Dat is het idee van het Druckerfonds dat 100 keer 250 euro beschikbaar stelt voor acties voor en door Leidenaren. Het kan niet klein, aardig of simpel genoeg zijn”, vertelt Marije van den Berg, voorzitter van het fonds.

“Veel mensen kunnen op het moment wat extra hulp of aandacht gebruiken”, aldus Van den Berg. “Wij willen dat graag mogelijk maken. We hebben ook direct 5000 euro geschonken aan de Voedselbank Leiden, maar we wilden ook iets doen voor mensen die in deze tijd zelf iets op touw zetten.”


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Marije van den Berg over flitsaanvragen voor kleine acties bij het Druckerfonds.

Het Druckerfonds ondersteunt (buurt)acties die de eenzaamheid of zorgen van kwetsbare mensen tegengaan tijdens deze crisis. Mensen die op zulke momenten wat extra hulp of aandacht kunnen gebruiken, bijvoorbeeld ouderen, kinderen of gezinnen. Initiatieven uit Leiden kunnen bijvoorbeeld geld aanvragen om de portokosten voor een kaartenactie te dekken, of om een grote kar boodschappen te halen en maaltijden te koken voor buurtbewoners of zorgwerkers.

Iedereen die iets kleins wil doen in tijden van de coronacrisis en daar wat financiële ondersteuning bij nodig heeft, kan een aanvraag doen bij het Druckerfonds. Speciaal voor kleine corona-acties is er een versnelde aanvraag en toekenningsprocedure, met binnen 24 uur een uitslag. En weer een dag later staat het geld op je rekening. “Een van de voorwaarden is wel dat het een actie is waar meerdere mensen of huishoudens van profiteren.”

Een kleine aanvraag betekent ook een kleine verantwoording: achteraf lever je bonnetjes in en een aantal foto’s van de actie. Meer informatie over deze flitsaanvragen staat op www.druckerfonds.nl.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×