Campagneposter 'Jaar van het Dak'.

Leidse 'Jaar van het Dak' campagne van start

De campagne ‘Jaar van het Dak’ is vandaag in Leiden officieel van start gegaan. Organisatoren gemeente Leiden, PLNT en RAP Leiden willen in een jaar tijd zoveel mogelijk bewoners en bedrijven activeren om iets met hun dak te doen: van groene daken en daktuinen tot zonnepanelen en wonen op het dak.

Leiden heeft veel ongebruikt dakpotentieel. Op al die grote en kleine daken liggen kansen op het gebied van duurzaamheid, vergroening, verstedelijking en de lokale economie.

‘Wat doe jij op je dak?’
De komende maanden verschijnen op social media en de speciale campagnewebsite allerlei tips om Leidse bewoners en ondernemers te inspireren en ze te helpen. Ook worden wijkambassadeurs bijgeschoold tot ‘dakcoach’. In speciale online spreekuren bieden zij ondersteuning door vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld het aanleggen van een groen dak of het plaatsen van zonnepanelen.

PLNT The Field: showroof
Later dit jaar komen ook fysieke bijeenkomsten op de kalender, te beginnen met de opening van ‘the Showroof’ op PLNT The Field bij Leiden Centraal. Hier kunnen geïnteresseerden straks van dichtbij zien wat een groen dak is, en hoe je het aanlegt, bijvoorbeeld in combinatie met zonnepanelen.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×