Een ambulance met mobile Intensive Care Unit wordt bij het Leidse Universitair Medisch Centrum klaargemaakt voor het ophalen van een patiënt. (Foto: Rob van Dullemen).

Aantal coronapatiënten Leidse regio op 71

In ons land zijn nu 11.750 mensen besmet met het coronavirus. Dat maakte het RIVM vanmiddag bekend. Dat zijn er 884 meer dan gisteren. Er zijn 93 sterfgevallen gemeld sinds zondagmiddag. In totaal zijn er nu 864 mensen aan COVID-19 overleden. In ziekenhuizen werden dit etmaal 507 mensen opgenomen.

71 positief geteste inwoners in Leidse regio
In Leiden zijn er afgelopen etmaal vier bewezen besmettingen bijgekomen. Het aantal patiënten stijgt daarmee naar 39. Leiderdorp telt zes coronapatiënten. Net zoveel als gisteren. In Oegstgeest is het aantal COVID-19-patiënten met twee gestegen van dertien naar vijftien. Het aantal positief geteste inwoners in Voorschoten is stabiel op acht, in Zoeterwoude blijft het bij de drie al bekende gevallen.

Het werkelijke aantal overledenen ligt ook volgens het RIVM hoger. Ten eerste omdat sterfgevallen soms pas na enkele dagen worden doorgegeven en ook wordt lang niet iedere besmetting vastgesteld door een test. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat niet terug in de statistieken.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×