(Foto: Lieuwe van Slooten).

Nieuwe wethouder Voorschoten moet nog even wachten

De nieuwe GroenLinks-wethouder Erika Spil wordt pas geïnstalleerd als de gemeenteraad van Voorschoten op een alternatieve manier kan vergaderen. Dat zegt GroenLinks-fractievoorzitter Albert Deuzeman in Politiek071. Eerder stond haar aantreden voor 2 april gepland, maar die vergadering gaat vanwege de coronacrisis niet door. Deuzeman hoopt dat de installatie later in april alsnog kan plaatsvinden.


IJsbrand Terpstra in gesprek met Albert Deuzeman over de nieuwe wethouder voor GroenLinks Voorschoten

Landelijk wordt er op dit moment gewerkt aan een noodwet die digitaal vergaderen en stemmen mogelijk moet maken. Op dit moment kan dat alleen in fysieke bijeenkomsten, maar daar ziet de Voorschotense gemeenteraad vooralsnog vanaf door haar voorbeeldfunctie. “Omdat we wisten dat er wordt gekeken naar mogelijkheden om digitaal te vergaderen, wilden we daarop wachten. Dat is toch wat eleganter”, aldus Deuzeman.

Erica Spil volgt wethouder Monique Lamers op. Zij trad begin maart terug omdat ze brede steun vanuit de gemeenteraad miste. Spil was tot voor kort nog wethouder in Bunnik. Zij neemt daar afscheid na een aantal personele wisselingen in de gemeenteraad en haar partij P21. Daarop concludeerde dat het lastig werd om nog goed samen te werken, schrijft ze in haar afscheidsbrief aan de gemeenteraad van Bunnik. “Daarom heb ik besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik word wethouder in Voorschoten”, aldus Spil.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×