De coronaspoedpost bij de Huisartsenpost Leiderdorp.

Huisartsenposten zamelen beschermingsmaterialen in voor coronaspoedpost Leiderdorp

Doktersdienst Duin- en Bollenstreek en samenwerkende huisartsendiensten Rijnland roepen ondernemers en particulieren op om door te gaan met het aanleveren van beschermingsmaterialen. De huisartsenposten ontvingen de afgelopen dagen al veel materialen, maar de vraag is groot, dus roepen de zorginstanties op om mondkapjes, plastic schorten en kunststof overals te blijven brengen. De beschermende artikelen worden gebruikt voor de corona-spoedpost in Leiderdorp.

De huisartsenposten laten in een persverklaring weten erg blij te zijn met alle hulp die geboden wordt. “Het is hartverwarmend om te ervaren dat ondernemers en particulieren in onze regio meedenken over hoe zij kunnen bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus. Het is een hart onder de riem ervaren voor huisartsen, triagisten, doktersassistenten en andere medewerkers”, zegt een woordvoerder. Er is vooral behoefte aan beschermingsmaterialen zoals mondkapjes (chirurgisch, FFP1, FFP2 en FFP3), plastic schorten (lange mouw en halter)  en kunststof overals.

Ingezameld materiaal naar Leiderdorp
De beschermingsmaterialen kunnen worden ingeleverd bij de dokterspost in Voorhout. Vanuit dit centrale verzamelpunt in Voorhout worden alle materialen overgebracht naar de corona-spoedpost in Leiderdorp. Op de post worden patiënten gezien met een coronaverdenking die zijn doorgestuurd door de huisartsen uit de hele regio Zuid-Holland Noord.

Leiderdorp Maatschappij Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×