Wolf van Dijk. (Foto: Els Barnas).

DIOK eindigt als eerste maar wordt geen landskampioen

Nadat vandaag duidelijk werd dat de coronamaatregelen tot minstens 28 april van kracht blijven, werd bekend dat veel sportcompetities per direct zijn beëindigd. Dat geldt ook voor de rugbycompetitie. Daar heeft de nationale bond besloten dat de huidige stand ook de eindstand is, maar dat er geen kampioen wordt uitgeroepen. Dat is extra zuur voor de Leidse rugbyers van DIOK, die dit seizoen ongeslagen bovenaan stonden en zich al hadden geplaatst voor de finale om het landskampioenschap.


Reanne van Kleef in gesprek met DIOK-voorzitter Cees Ahsmann over mislopen officieel landskampioenschap.

DIOK zou op 18 april de finale spelen tegen de nummer 2 van de ranglijst, RC Hilversum. Die finale stond al vast omdat nummer 3 RC ’t Gooi al op grote achterstand was gezet. Omdat er geen nieuwe kampioen wordt uitgeroepen, blijft DIOK sowieso regerend landskampioen en de beker blijft dus ook nog een jaar in Leiden staan.

Bestuurslid Welmoet Lugt geeft een mogelijke reden voor het niet door laten gaan van de finale. “Een finale te lang uitstellen kan ook niet omdat die mannen wedstrijdfit moeten zijn, anders is het gevaarlijk. Veel buitenlandse spelers van Hilversum waren inmiddels ook al terug naar huis in verband met corona. Hun team zou afgelopen weekend, als de generale repetitie zou zijn, al lang niet meer de sterkte hebben van het afgelopen seizoen. Overigens was dat bij ons niet het geval, wij misten maar één speler. Hoe dan ook, we zijn supertrots op de mannen!” Morgen komt DIOK zelf met een officiële verklaring.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×