(Foto: Reanne van Kleef).

Schaakcompetitie beëindigd: Leidse schakers blijven regerend landskampioen

De Nederlandse schaakbond (KNSB) heeft besloten dat ook de Meesterklasse is beëindigd en dat er geen kampioen wordt uitgeroepen. Voor de Leidse schakers, die dit seizoen niet meededen om de prijzen, betekent de beslissing dat ze zichzelf een jaar langer ‘regerend landskampioen’ mogen noemen. LSG ging er zowel in 2018 als in 2019 met de titel vandoor.

De KNSB hield eerst nog de optie open dat de laatste speelronden van de Meesterklasse wellicht in een finaleweekend alsnog gespeeld konden worden. Het besluit om dat niet te doen is nu definitief genomen.

‘Titel voor gevoel kwijt’
LSG eindigt dit jaar op de zevende plaats. Voorzitter Raoul van Ketel van het Leidsch Schaakgenootschap reageert op de ontwikkelingen en het feit dat zijn vereniging nu officieel nog steeds de regerend landskampioen is. “Dat zegt me niet zoveel. Voor ons was dit geen goed seizoen. We zouden nooit meer de titel prolongeren. Voor mijn gevoel zijn we hem gewoon kwijt.”

De beslissing van de KNSB ondersteunt hij: “Gezien de omstandigheden lijkt mij dit de enige juiste beslissing. Het is jammer, maar het is niet anders. Er zijn belangrijkere dingen dan schaken.”

Teamcaptain Edwin van Haastert van LSG 1 sluit zich aan bij de woorden van Van Ketel: “Ik vind eigenlijk dat er dit jaar gewoon geen kampioen is en dat er dus ook geen regerend landskampioen meer is aan het einde van dit seizoen.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×