(Foto: Partij voor de Dieren Leiden).

Partij voor de Dieren eist verwijdering rattenklemmen uit losloopgebied voor honden

De Partij voor de Dieren in Leiden trekt in een serie schriftelijke vragen aan het stadsbestuur van leer tegen de plaatsing van muskusrattenklemmen langs het water bij het  Tine Tammespad  in de Stevenshof.  De partij vindt het niet alleen onwenselijk dat dieren die voor schade of overlast zorgen worden gedood, de klemmen zijn bovendien uitgezet in een losloopgebied voor honden.


Politiek071-presentator IJsbrand Terpstra in gesprek met Martine van Schaik van de Partij voor de Dieren

“Het  doden van dieren om schade of overlast te bestrijden is niet duurzaam, niet effectief en niet diervriendelijk”, zegt fractievoorzitter Martine van Schaik. Ze wil dat het college in gesprek gaat met het Hoogheemraadschap van Rijnland om te kijken naar alternatieven voor het voorkomen van overlast door muskusratten. Ze vraagt zich bovendien af welke schade de muskusratten in de wijk veroorzaken en of dat niet op een andere manier is te voorkomen.

Dat de klemmen in een losloopgebied voor honden zijn geplaatst is volgens een woordvoerder van het muskusrattenbeheer van de Unie van Waterschappen iets waar de gemeente iets mee moet. Van Schaik: “Wij hebben dat nummer gebeld dat op de borden staat en een medewerker gaf aan dat de gemeente Leiden het hondenlosloopbeleid maar aan moest passen als er  klemmen geplaatst zijn.” De Partij voor de Dieren wil in elk geval dat de gemeente het waterschap vraagt om de klemmen direct te verwijderen. Ook op eventuele andere plekken waar muskusrattenklemmen zijn geplaatst, zouden deze weggehaald moeten worden.

 

Duurzaamheid Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×