Een anonieme beller had het zeil weer over zijn sloep gespannen. (Foto: Wim de Leeuw)

'Ongekend brutale' diefstal van sloepzeil binnen dag opgelost door Facebook

Twee jongemannen en een vrouw parkeerden gisteren hun sloep bij de steiger van Leidenaar Wim de Leeuw aan de Zoeterwoudsesingel en stalen zijn sloepzeil. “Het is een actie van ongekende brutaliteit; Zo’n zeil is speciaal voor mijn boot gemaakt, ze hebben er dus niets aan.” Na een oproep met camerabeelden op Facebook, bracht een onbekende zijn zeil dezelfde avond nog terug.

De Leidenaar is blij dat hij zijn sloepzeil dezelfde dag nog terugkreeg. “De kracht van sociale media is weer eens bewezen”, zegt De Leeuw, zijn oproep werd ruim 550 keer gedeeld. Hij werd ’s avonds door een priv√©nummer gebeld met de woorden: ‘Ik heb de sloep herkend en ik heb iets gevonden wat van jou is. Kijk maar bij je voordeur.’ De beller gooide direct de hoorn erop. Buiten zag De Leeuw dat de anonieme beller zijn zeil weer over zijn sloep had gespannen.

De Leeuw is erg ontdaan door de diefstal, want zijn zeil werd op klaarlichte dag ontvreemd. “Over het algemeen is het onder schippers net als onder motorrijders, er is een vorm van solidariteit, je helpt elkaar. Je zou haast niet geloven dat er nog dit soort figuren bestaan. Zo’n zeil is hardstikke duur”, aldus De Leeuw. Hij hoopt erop dat het om een uit de hand gelopen grap gaat.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×