Burgemeester Liesbeth Bloemen (Zoeterwoude) gaat op 3 oktober 2020 met pensioen. (Archieffoto: Robbert Beurse).

Procedure voor nieuwe burgemeester Zoeterwoude gaat door

Zoeterwoude kan er voorlopig van uitgaan dat ze op 7 oktober een nieuwe burgemeester kunnen verwelkomen. Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, heeft na overleg met de vertrouwenscommissie besloten de procedure voor de burgemeestersbenoeming voort te zetten.

Naast het vinden van een opvolger voor Liesbeth Bloemen die sinds 2004 burgemeester van Zoeterwoude is, worden ook de benoemingsprocedures voor nieuwe burgemeesters in Den Haag en Zoetermeer doorgezet, waar respectievelijk op 1 juli en op 1 oktober een nieuwe burgemeester zou moeten aantreden. Tijdens deze procedures zullen de richtlijnen van het kabinet en het RIVM in acht worden genomen.

Procedure in het kort
Commissaris Smit spreekt in eerste instantie zelf met de kandidaten en maakt vervolgens een selectie van kandidaten die in gesprek gaan met de vertrouwenscommissie van de betreffende gemeente. “Maatwerk, zorgvuldigheid en overleg zijn sleutelwoorden om tot een afgewogen besluit te komen.”

 

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×