Het gemeentehuis in Leiderdorp. (Archieffoto).

Gemeenteraad Leiderdorp blijft fysiek in raadzaal vergaderen

Als enige gemeente in de regio heeft de gemeenteraad van Leiderdorp besloten dat de komende raadsvergadering, op woensdag 20 april, gewoon in de raadzaal van het gemeentehuis zal plaatsvinden. De fractievoorzitters en de burgemeester stemden maandag in met het plan om vooralsnog niet digitaal maar fysiek op locatie te vergaderen. “We hebben voldoende ruimte om alle regels van ‘Social Distancing’ na te leven. Publiek kan helaas niet aanwezig zijn, maar de vergadering is wel openbaar. Inwoners kunnen het thuis volgen via: www.raadleiderdorp.nl”, verklaart griffier Bart Rijsbergen.

De gemeenteraden van Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude hebben, nadat een noodwet het mogelijk maakte om digitaal besluiten te kunnen nemen, ervoor gekozen om voorlopig digitaal te vergaderen. In de noodwet is de voorwaarde opgenomen dat besluiten in het openbaar genomen blijven worden. Dit betekent dat de digitale vergaderingen live te volgen moeten zijn op tv of internet. Zoeterwoude was tot nu toe de enige regiogemeente die haar raadsvergaderingen niet live uitzond. Hier komt nu verandering in.

Zoeterwoude bleef weg
Bij de laatste fysieke raadsvergadering in buurgemeente Zoeterwoude bleven de meeste raadsleden weg uit angst voor het corona virus. Burgemeester Liesbeth Bloemen stelde de bijeenkomst 24 uur uit. Daarna vergaderde ze alsnog met de twee aanwezige leden van Progressief Zoeterwoude. Rijsbergen verwacht dat de opkomst in zijn gemeente wel voldoende zal zijn: “In het presidium is afgesproken dit zo te doen. We gaan er dus van uit dat er voldoende raadsleden aanwezig zijn om een volwaardige raadsvergadering te hebben”.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×