Erika Spil. (Foto: GroenLinks Voorschoten).

Nieuwe wethouder Voorschoten in twee delen benoemd

Tijdens de raadsvergadering in Voorschoten is woensdagavond de nieuwe GroenLinks-wethouder Erika Spil voorgedragen. Omdat de vergadering online plaatsvindt, maar de stemming schriftelijk en geheim moet gebeuren, hebben de raadsleden na de vergadering een dag de tijd om naar het stadhuis te komen om te stemmen. De benoeming wordt dan donderdag in het vervolg van de vergadering bekendgemaakt.

Spil volgt oud-wethouder Monique Lamers op. Zij trad begin maart terug omdat ze brede steun vanuit de gemeenteraad miste. Spil was tot voor kort nog wethouder in Bunnik. Zij neemt daar afscheid na een aantal personele wisselingen in de gemeenteraad en haar partij P21.

De benoeming van Spil was gepland voor de raadsvergadering van 2 april, maar vanwege de corona-maatregelen ging die niet door. Door een landelijke noodwet is het nu ook mogelijk om digitaal te vergaderen. Vorige week vergaderde de Voorschotense raad voor het eerst al digitaal.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×