(Foto: Pixabay).

Online ontmoetingsplek biedt gezelligheid voor eenzame jongeren

Jongeren zijn vaak een vergeten groep als het gaat om eenzaamheid, maar niet elke jongvolwassene heeft een grote vriendengroep om zich heen. Nu studenten thuis op afstand onderwijs volgen en alle clubs en verenigingen zijn gesloten, is er nog minder gelegenheid voor leuke en gezellige ontmoetingen. Daarom start er in Leiden een speciale online groep voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar.

Angela Reijnhoudt is health- en jongerencoach en kwam op het idee deze online ontmoetingsplek op poten te zetten na het lezen van het boek ‘We love communities’ van Maartje Blijleven. “Dat boek raakte me enorm. Ik heb twee leuke banen, maar een deel van mijn groepsgesprekken zijn weggevallen en ik wil graag iets doen voor jongeren die nu eenzaam thuis zitten. Ik weet nog dat ik op die leeftijd me verheugde op uitgaan, festivals bezoeken. Dat kan ineens allemaal niet meer. Jongeren die al niet zoveel vrienden hebben, worden extra geraakt door deze coronacrisis.”

Het worden geen therapeutische sessies, belooft Angela. “Ik zit er niet als coach. Het gaat om luchtige gesprekken over ieders interesses. Ik zal steeds elke avond om 19.00 uur een vraag of en opdracht of een filmpje delen. Daarmee hoop ik deelnemers te prikkelen en te activeren om zelf iets te delen en ook naar elkaars ervaringen te vragen.”


Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Angela Reijnhoudt over de online ontmoetingsplek voor eenzame jongeren.

De online ontmoetingsplek is voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar. Die bovengrens is niet heel hard, iemand die een paar jaar ouder is, mag ook nog meedoen. “Ik heb gekozen voor 18+ omdat je dan niet met minderjarigen te maken hebt, waarbij ouders eigenlijk toestemming moeten geven. Maar jongeren en hun ouders die toch hier behoefte aan zouden hebben, raad ik aan contact met me op te nemen en dan komt er wellicht voor hen een aparte groep.”

Het eerste contact gaat via de telefoon en daarna een intake-gesprek met videobellen. “Ik begrijp dat dat een drempel kan zijn, maar het is echt nodig voor mij om er zeker van te zijn dat ik met iemand uit de doelgroep te maken heb.” De ‘gesprekken’ gaan dan verder in een besloten groep op Facebook. Deelname aan de online community is gratis. De groepsgrootte is maximaal 20 personen. “Met twintig mensen heb je nog echt persoonlijk contact.”

Meer informatie over deze online ontmoetingsplek is te vinden op de website van Angela Reijnhoudt van Jong Assertief.

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×