(Foto: PR).

Hogeschool Leiden houdt online open dag

Nu aankomend studenten geen universiteiten en hogescholen kunnen bezoeken om te helpen tot een studiekeuze te komen, moeten zij zich op een andere manier oriënteren. De Hogeschool Leiden reikt een digitaal handvat aan en organiseert komende zaterdag een online Open Dag.


Gerry van Bakel in gesprek met Joeri van den Steenhoven over de online open dag bij Hogeschool Leiden

De studiekiezers kunnen nu in plaats van de Hogeschool te bezoeken online webinars volgen en chatten met docenten en studenten. Over de inhoud van een opleiding, maar ook bijvoorbeeld over hoe het is op de Hogeschool Leiden te studeren. Bijna alle bacheloropleidingen van de Hogeschool doen mee.

“We willen de gelegenheid geven aan studiekiezers zich goed te oriënteren op hun studiekeuze aankomend jaar”, zegt Joeri van den Steenhoven, lid van het College van Bestuur van de Hogeschool Leiden. “We kunnen alleen nu niet laten zien hoe leuk het is in ons gebouw te studeren. Normaal is dat bij een Open Dag een levendige bijenkorf met ruim 1500 aanwezigen. Nu doen we dat in aparte sessies online, waarbij we ruimte willen geven voor alle vragen over de studies en het studeren.”

Al ruim 900 mensen hebben zich aangemeld, maar er is nog plek. Aanmelden kan via de website van de Hogeschool, hsleiden.nl. Mocht je verhinderd zijn: naderhand kun je op dezelfde site video-impressies bekijken van de online open dag en nog vragen stellen. Ook is de uiterlijke inschrijfdatum verlengd van 1 mei naar 1 juni.

 

Leiden Nieuws Onderwijs Coronacrisis hogeschool leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×