Project Bloemenzee ging ondanks de corona crisis toch door. (Foto: Peter de Groot).

Project Bloemenzee Zoeterwoude ook dit jaar gestart

Ondanks dat de scholen, als gevolg van de corona crisis, momenteel gesloten zijn besloot de Tuincommissie Zoeterwoude om het schoolproject ‘Bloemenzee’ dit jaar tóch door te laten gaan. Andere jaren gaan de leden van de tuincommissie langs in de lokalen van de Zoeterwoudse basissscholen om daar potjes met jonge plantjes uit te delen. Dit jaar werden de leerlingen gevraagd om volgens een rooster om beurten naar school te komen. Op het schoolplein konden ze een tas afgeven die, op gepaste afstand, van een plantje werd voorzien.

Vooraf ontvingen de basisschoolleerlingen een digitale lesbrief met instructie hoe ze deze jonge plantjes kunnen opkweken tot een mooie bloemenzee. “Op deze manier krijgen de leerlingen een extra praktijkles biologie en zullen ze ervaren dat als je een beetje zorg geeft aan je planten dat je er veel plezier aan kan beleven”, verklaart Peter de Groot, voorzitter van de Tuincommissie Zoeterwoude.

De groot kijkt uit naar het begin van de zomer: “Hopelijk kunnen we dan als groep de resultaten zien van deze jonge bloemenzee kwekers tijdens de finale op het Zoeterwoudse Gemeentehuis. De mooiste vier per klas worden door ons uitgekozen en samen met de andere finalisten kiezen we met burgemeester Liesbeth Bloemen, wie de mooiste bloemenzee van Zoeterwoude heeft gekweekt. “.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×