Autoverkeer kan de komende maanden alleen 'stad uit' gebruik maken van de Hooigracht. (Foto: Chris de Waard).

Tweede fase herinrichting Hooigracht begonnen

Aannemer Van Gelder begint vandaag met de tweede fase van de herinrichting van de Hooigracht. Sinds gisteren is – na de wegafsluiting bij de Pelikaanstraat – nu ook een weghelft afgesloten van de rest van de Hooigracht. Als de werkzaamheden helemaal volgens planning verlopen, duurt de herinrichting tot begin oktober dit jaar.

Omleiding autoverkeer
Er verandert het één en ander in de bereikbaarheid van de Hooigracht tijdens de wegwerkzaamheden. Het autoverkeer van noord (ir. Driessenstraat) naar zuid (Levendaal) blijft mogelijk. Het verkeer van zuid naar noord wordt omgeleid via de volgende route: Levendaal – Zijlsingel – Herensingel – Oude herengracht – Langegracht. Fietsers en voetgangers kunnen wel in twee richtingen gebruik maken van de Hooigracht.

Nieuw ontwerp
De Hooigracht wordt van gevel tot gevel opnieuw ingericht volgens een ontwerp dat meer ruimte geeft aan fietsers en voetgangers. Ook wordt de grootschalige herinrichting aangegrepen om aan beide zijden van de weg de riolering te vervangen en voeren netbeheerders werkzaamheden uit aan het verleggen van kabels en leidingen. Als de herinrichting is afgerond worden nieuwe bomen aangeplant. Er kan in de toekomst niet meer geparkeerd worden in de straat die dan deel uitmaakt van de nieuwe centrumroute die Leiden aanlegt tussen de stations Leiden Lammenschans en Leiden Centraal. Via die route gaan (H)OV-bussen rijden. Het doorgaande autoverkeer wordt gescheiden van het bestemmingsverkeer. Omdat mogelijk te maken wordt ook de Leidse Ring om Leiden en Leiderdorp aangelegd. Ook de RijnlandRoute maakt daar deel van uit.

Leiden Centrumroute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×