Andere jaren leggen veel Zoeterwoudenaren op 4 mei bloemen bij het monument. (Archieffoto: Robbert Beurse).

Sobere dodenherdenking in Zoeterwoude

Net als veel andere gemeenten zal de 75ste dodenherdenking in Zoeterwoude een sober karakter hebben. De herdenkingsdienst en stille tocht naar het gemeentehuis komen te vervallen. Wel zullen er een aantal kransen worden gelegd bij het moment voor het gemeentehuis. Om te voorkomen dat er toch publiek op de kranslegging afkomt zal dit niet om 20.00 uur maar eerder op 4 mei gebeuren. Inwoners wordt verzocht om op 4 mei om 20.00 uur thuis de doden te herdenken en op 5 of 6 mei een bezoek aan het monument te brengen en hier, indien gewenst, bloemen te leggen. Door iedereen een eigen moment te laten kiezen hoopt de organisatie de drukte voldoende te spreiden.


Organisator van de herdenking, Jan Buitendijk, vertelt over de dodenherdenking in Zoeterwoude.

De corona maatregelen maken het de organisatie onmogelijk om de herdenkingsdienst in de Dorpskerk, de stille tocht en daarna de kranslegging bij het monument voor het gemeentehuis te organiseren op de traditionele manier. Toch vindt het 4-5 mei-comité Zoeterwoude het belangrijk dat Zoeterwoudenaren stil staan bij de slachtoffers uit oorlogen en vredesmissies.

Kransleggingen
Burgemeester Liesbeth Bloemen zal samen met een leerling uit groep 7 een krans bij het oorlogsmonument leggen namens alle Zoeterwoudenaren. Daarna leggen enkele veteranen en twee leden van het 4-5 mei-comité ook een krans.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×