Aantal overledenen en ziekenhuisopnames wegens corona blijft dalen

Vandaag zijn er bij het RIVM 123 personen als overleden gemeld. Daarnaast werden 137 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Tot nu toe zijn er 35.729 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat zijn er 887 meer dan gisteren.

De cijfers van de afgelopen dagen passen volgens het RIVM bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

Verpleeghuizen
Naar schatting heeft ongeveer één derde van de verpleeghuizen tenminste één patiënt met COVID-19. De laatste dagen zijn er niet veel nieuwe verpleeghuizen met COVID-19 patiënten bijkomen. We is er nog sprake van verdere verspreiding van COVID-19 binnen verpleeghuizen waar het virus al heerst. Het aantal verpleeghuisbewoners met COVID-19 dat overlijdt, blijft onveranderd hoog.

Situatie Leidse regio
In de Leidse regio zijn 64 mensen met COVID-19 in een ziekenhuis opgenomen. Eén meer dan gisteren. Het gaat nu om 36 inwoners uit Leiden, 9 uit Leiderdorp, 8 uit Oegstgeest (+1), 9 uit Voorschoten en 2 uit Zoeterwoude.

 

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×