(Foto: Emile van Aelst).

Leiden steunt actie #SOSMoria voor vluchtelingen op Griekse eilanden

De gemeente Leiden was begin maart de eerste gemeente in Nederland die gevolg gaf aan de oproep van de Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children om zich te ontfermen over kwetsbare vluchtelingenkinderen die onder erbarmelijke omstandigheden verblijven in provisorische kampen op de Griekse eilanden. Leiden wilde er wel 25 opvangen en dat aanbod staat nog steeds, vertelde burgemeester Lenferink onlangs nog in een speciale uitzending van Sleutelstad TV over corona.

Inmiddels is de lijst gemeenten die vluchtelingen willen opvangen gegroeid tot circa veertig, maar het kabinet geeft tot nu toe niet thuis. Verschillende andere Europese landen, waaronder Duitsland, hebben inmiddels al vluchtelingenkinderen over laten komen.

Chris de Waard sprak met de raadsleden Gebke van Gaal (GroenLinks Leiden) en Martijn Otten (PvdA Leiden) over de actie #SOSMoria.

#SOSMoria
Het nieuwe coronavirus is voor de raadsleden Gebke van Gaal (GroenLinks Leiden) en Martijn Otten (PvdA Leiden) een extra reden om de oproep aan het kabinet juist nu extra kracht bij te zetten. “Als er in zo’n kamp corona uitbreekt dan heb je echt een probleem, want de gezondheidszorg is daar natuurlijk niet op orde. Vandaag werden op veel plekken in Nederland acties op touw gezet om de oproep aan het kabinet onder de aandacht te brengen. In Leiden speelde saxofonist Bart Wirtz de muziek van het lied #SOSMoria dat de Syrische muzikant Nawras Altaky schreef en met zijn Dyar tijdens Pasen voor de vluchtelingen in het kamp Moria op Lesbos speelde. Van al die verschillende bijdrages wordt een compilatie gemaakt die de komende dagen overal te zien zal zijn.

Leiden Maatschappij SOS Moria


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×