Brandweer zoekt onnodig naar persoon in Rijn

Een scootmobiel die langs de kant van de Rijn aan de Vinkweg in Leiden geparkeerd stond heeft zondagmiddag tot een onnodige zoekactie geleid. Toen een visser de scootmobiel vlak bij de waterkant aantrof belde hij direct 112 omdat hij vermoedde dat de eigenaar te water was geraakt. De gealarmeerde hulpdiensten zagen een petje in het water van de Rijn drijven. Hierop zette de brandweer duikers in. Na 25 minuten gezocht te hebben werden de duikers aangesproken door een varende familie in een sloep op het water. De eigenaar van de scootmobiel bleek in de boot te zitten. Hij had zijn stoel langs de kant geparkeerd en was in de boot gestapt.

Nadat de politie en brandweer de man dringend hebben verzocht om zijn vervoermiddel volgende keer niet op die plek te parkeren, keerden de hulpdiensten terug naar de centrale.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×