(Foto: Rob van Dullemen).

Voor het eerst minder dan honderd corona-sterfgevallen

Deze zondag zijn er bij het RIVM 66 personen als overleden gemeld. Ruim de helft minder dan gisteren. Daarnaast werden 75 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn. Gisteren waren dat er nog honderd. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld. Tot nu toe zijn er 37.845 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat zijn er 655 meer dan gisteren.

COVID-19 geconstateerd op twee nertsenbedrijven
Op twee nertsenbedrijven in Gemert-Bakel en Laarbeek zijn besmettingen van COVID-19 bij verschillende nertsen geconstateerd. De nertsen vertoonden diverse ziekteverschijnselen waaronder ademhalingsproblemen. Er is onderzoek ingesteld om de bron van de besmettingen te achterhalen. Omdat enkele medewerkers bij beide bedrijven verschijnselen van het coronavirus hadden, wordt uitgegaan van een besmetting van mens op dier. Uit eerder onderzoek blijkt dat fretachtigen, en daarmee ook nertsen, gevoelig zijn voor besmetting met COVID-19. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat landbouwdieren of huisdieren een rol spelen in de verspreiding van COVID-19.

Situatie Leidse regio
In de Leidse regio zijn 65 mensen met COVID-19 in een ziekenhuis opgenomen. Het gaat nu om 37 inwoners uit Leiden, 9 uit Leiderdorp, 8 uit Oegstgeest, 9 uit Voorschoten en 2 uit Zoeterwoude.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×