Op veilige afstand proosten Hogeschool Leiden en Middin op de samenwerking. (Foto: PR).

Samenwerking Hogeschool Leiden en Middin

Hogeschool Leiden en Middin hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst getekend. De komende jaren gaan de opleider en de ondersteuner voor mensen met een beperking samen aan de slag om de ondersteuning voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) te verbeteren.

Begeleiding
Middin en Hogeschool Leiden gaan samen onderzoeken hoe cliënten met LVB nog effectiever begeleid kunnen worden in het dagelijks leven. Zij gaan aan de slag met het toepassen van de kennis in praktijk en de dillema’s die dat oplevert. Hendrien Kaal, lector van het lectoraat LVB en risicovol gedrag in Leiden, is blij met deze samenwerking: “Wij kunnen elkaars expertise benutten om de zorg en ondersteuning van cliënten met LVB te verbeteren. Je moet dan denken aan: cliënten nog beter ondersteunen, begeleiders coachen, het onderwijs te verbeteren en studenten beter voor te bereiden op het werk met mensen met een LVB.”

Digitaal burgerschap onderdeel van begeleidingsstrategie
De samenwerking start met een onderzoeksproject rondom LVB en online gedrag. Dit wordt uitgevoerd door Rogier de Groot, docent en onderzoeker bij Hogeschool Leiden, die hier al enige jaren promotieonderzoek naar doet. “Hoe gaan jongeren met LVB om met bepaalde online verleidingen, bankzaken of e-mail? Het zou mooi zijn dat een jongere een gevoel van vrijheid ervaart vanuit bepaalde kaders die samen zijn opgesteld en dat het onderzoek de professionals helpt bij handelingsverlegenheid.”

LVB en risicovol gedrag
Met het lectoraat ‘LVB en risicovol gedrag’ willen Middin en Hogeschool Leiden het onderwijs van (toekomstige) professionals verrijken. Per september zal een aantal medewerkers van Middin gaan instromen in het reguliere onderwijs. Zij zullen lessen vover het begeleiden van mensen met een LVB verzorgen aan studenten van de hogeschool die de opleiding ‘sociaal werk’ volgen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×