(Archieffoto: Sleutelstad).

Dodenherdenking Voorschoten aangepast

Dit jaar is er op 4 mei geen publieke ceremonie bij het oorlogsmonument in Voorschoten. Overdag leggen locoburgemeester Paul de Bruijn en wethouder Marcel Cramwinckel namens het gemeentebestuur een krans bij het monument naast het gemeentehuis. Inwoners en organisaties kunnen vanaf 12.00 uur bloemen neerleggen bij het monument, zolang zij anderhalve meter afstand houden, opstoppingen voorkomen en niet met veel mensen komen. Op 5 mei zijn alle evenementen afgelast.

Thuis herdenken
De organisatie van de dodenherdenking in Voorschoten roept inwoners van het dorp op om, in onderlinge verbondenheid, thuis om 20.00 uur twee minuten stilte in acht te nemen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei geeft op haar website www.4en5mei.nl tips hoe mensen vanuit huis kunnen herdenken, bijvoorbeeld door virtueel bloemen te leggen. Dat kan ook bij het oorlogsmonument in Voorschoten.

Afwijkend vlagprotocol
De minister-president heeft een vlaginstructie vastgesteld voor de Nationale Dodenherdenking in 2020. Anders dan andere jaren, waarbij de vlag op 4 mei halfstok uithangt van 18.00 uur tot zonsondergang, hangt de Nederlandse vlag dit jaar op 4 mei éénmalig van zonsopgang tot zonsondergang halfstok. Met een ruimer tijdvak kunnen mensen meer verspreid herdenken. Op 5 mei hangt de vlag de hele dag in top.

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×