(Foto: Gerry van Bakel).

Vriendenfeesten Leiderdorp nu al afgelast

De vriendenfeesten die worden georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Oude Dorp Leiderdorp gaan niet door. De feesten stonden pas gepland in het eerste weekend van september, maar de stichting heeft nu al besloten om de feesten af te gelasten.

“We achten de kans klein dat de anderhalvemetersamenleving dan voorbij is. En het is niet mogelijk om een evenement van deze omvang te organiseren in een anderhalvemetersamenleving”, zegt Herbert Zilverentant, voorzitter van de stichting. Daar komt bij dat de stichting voor de organisatie van de feesten afhankelijk is van lokale sponsoren. “En die hebben op dit moment wel wat anders aan hun hoofd dan het sponsoren van een evenement.”

Nieuws071-presentator Jaap van Sandijk in gesprek met voorzitter Herbert Zilverentant. 
Leiderdorp moet het dit jaar dus helaas stellen zonder de vriendenfeesten. Volgend jaar gaat het evenement wel weer gewoon door, zegt Zilverentant. “We hebben geen kosten gemaakt, maar er komt ook niets binnen. Gelukkig hebben we nog een buffer voor 2021.”

Jaarmarkt
In het eerste weekend van september staat ook de jaarmarkt van Leiderdorp gepland. Deze is nog niet afgelast omdat de organisatie de mogelijkheid voor een kleinere variant open wil houden. Voor de vriendenfeesten is dit geen optie. “Een tent bouw je niet voor een dag op.” De stichting heeft heel even overwogen om het jaarlijkse klootschieten wel door te laten gaan, maar ook daar geldt hetzelfde voor: daar bouw je geen tent voor op.

Leiderdorp Regio Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×