T. rex Trix in Naturalis. (Foto: Reanne van Kleef).

Bezoek T. rex Trix nu online in virtueel Naturalis

Naturalis Biodiversity Center is medio mei volledig virtueel open voor thuiszittend publiek. Op dit moment zijn het atrium en de zaal Dinotijd, met het topstuk T. rex Trix, online te bezoeken. De zes andere museumzalen worden de komende twee weken gefaseerd toegevoegd aan het virtuele museum. Vanaf 16 mei is het gehele museum gratis online te bezoeken.

Prof. dr. Freek Vonk: “Vanaf nu is Naturalis altijd geopend. Dat betekent dat je topstukken zoals T. rex Trix kunt bewonderen wanneer je maar wilt. Gewoon, vanuit huis! In het virtuele museum neem ik je mee en maken we een stop bij verschillende hoogtepunten. De bezoekers kunnen digitaal door het museum dwalen. In elke museumzaal vinden ze extra informatie over diverse collecties en topstukken, zoals de immense Afrikaanse olifant, de unieke verzameling van Dubois en de indrukwekkende witte haai.” Naast Freek Vonk vertelt ook Auke-Florian Hiemstra, onderzoeker bij Naturalis, meer over zijn favorieten in het virtuele museum. “Af en toe kom je één van ons tegen en dan krijg je een soort rondleiding”, vertelt Hiemstra.


Daan van Veen in gesprek met Auke-Florian Hiemstra over de virtuele versie van Naturalis.

Hiemstra vond het moeilijk kiezen welke museumstukken hij wilde bespreken: “We hebben een collectie van 42 miljoen objecten. Een paar duizend daarvan staan in het museum. En over tien objecten mogen we dan wat zeggen. Heel moeilijk om te kiezen!” Hij vertelt onder meer iets over de maanvis en over Coloborhynchus, het vliegend reptiel dat tussen de dino’s hangt; twee dieren die je misschien mist als je niet naar boven kijkt.

Naturalis heropende zaterdag 31 augustus 2019 na een volledige verbouwing. In iets meer dan een half jaar ontving Naturalis al 430.000 bezoekers. Ondanks dat Naturalis vanwege het coronavirus de deuren heeft gesloten, kunnen bezoekers de natuur thuis en online blijven ontdekken. Nu met een virtueel museumbezoek, maar ook met andere activiteiten.

Het virtuele museum blijft nog steeds toegankelijk als het echte museum de deuren weer opent. “Het vervangt natuurlijk bij lange na niet het echte museum, het is meer een tipje van de sluier. Je moet het zien als een soort Google Streetview: heel leuk om doorheen te wandelen, maar écht voor een Afrikaanse olifant staan is heel wat anders”, aldus Hiemstra.

Leiden Regio Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×