(Foto: Rob van Dullemen).

Corona-update voortaan wekelijks

In Leiden en de vier omliggende gemeenten zijn 235 geregistreerde coronabesmettingen. 68 mensen werden sinds de uitbraak van het virus in het ziekenhuis opgenomen. In vergelijking met de rest van Nederland blijft het aantal besmettingen met het coronavirus in de Leidse regio tot nu toe ongeveer de helft lager dan het landelijke gemiddelde. In andere delen van Zuid-Holland liggen die cijfers vaak een stuk hoger. Landelijk zijn er tot 10 uur vanochtend 39.316 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat zijn er 514 meer dan gisteren om deze tijd. Er werden 84 ‘nieuwe’ sterfgevallen geregistreerd. Net zoveel mensen werden opgenomen in een ziekenhuis. De landelijke trend is nog steeds dalend.

In de Leidse regio zijn sinds de uitbraak van het coronavirus in Leiden 15 mensen bewezen aan COVID-19 overleden. In Leiderdorp gaat het om vijf mensen en in Oegstgeest om drie. Voorschoten telde vijf sterfgevallen en in Zoeterwoude zijn geen doden te betreuren voor zover het gaat om positief geteste mensen.

COVID-19 en zorgmedewerkers
Tot en met 30 april 10.00 uur zijn 13.884 zorgmedewerkers in de leeftijden 18 tot en met 69 jaar met COVID-19 gemeld. Het gaat om zorgmedewerkers binnen en buiten het ziekenhuis. Het is niet bekend of te achterhalen of de zorgmedewerkers het virus tijdens hun werk hebben opgelopen of daarbuiten. Van hen zijn 458 gemeld als opgenomen in het ziekenhuis, dit is drie procent van het totaal aantal positief op COVID-19 geteste zorgmedewerkers. Van negen zorgmedewerkers is gerapporteerd dat zij zijn overleden. Zij hadden een leeftijd tussen de 45 en 69 jaar. Van zes van de overleden zorgmedewerkers is bekend dat zij bestaande gezondheidsproblemen hadden. Van de andere drie overleden zorgmedewerkers is dit nog niet bekend.

Dit was vooralsnog de laatste dagelijkse update van de coronagerelateerde cijfers die Sleutelstad publiceert. Van de maand mei doen we dat wekelijks, tenzij er een bijzondere aanleiding is om daarvan af te wijken.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×