(Foto: Chris de Waard).

Slang vuilniswagen springt stuk: straat en huizen onder de hydraulische olie

Tijdens het legen van een ondergrondse container in de Veerstraat in Leiden is een slang van het hydraulische systeem van de vuilniswagen losgekomen, doordat aan de arm een onderdeel afbrak. Gevolg: het straatje onder de olie. Net als enkele woningen, waaronder die van de Leidse jazzzangeres Vivienne Aerts en haar partner ‘Choco’ Ted Steinebach.

Toen de slang lossprong en de olie alle kanten opspoot werd de machine eerst stil gezet, maar door het gebrek aan oliedruk, dreigde toen de container op een van de huizen te vallen. Daardoor zat er niets op om de installatie weer aan te zetten en deze gecontroleerd te laten zakken. Dat lukte, maar had wel als gevolg dat ook de olie weer begon te spuiten.

De gemeente stuurde een extra wagen om de container van de defecte vuilniswagen af te takelen. Daarna kan de schoonmaakploeg aan de slag. “Ik hoop wel dat m’n plantjes het oliebad overleven”, zegt Aerts, terwijl Ted ook het voordeel van het incident ziet: M’n fiets staat in elk geval weer strak in de olie.”

 

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×