De Vlietlandbrug (Foto: archief).

Werk Vlietlandbrug tijdelijk onderbroken door weersomstandigheden

De werkzaamheden aan het fietspad bij de Vlietlandbrug in Voorschoten zijn tijdelijk stilgelegd. Dat komt omdat het weer de komende dagen niet goed genoeg is om het werk uit te voeren. Indien het weer het toelaat, worden de werkzaamheden op woensdag 6 mei hervat en zullen dan tot vrijdag 8 mei duren.

De Vlietlandbrug is de afgelopen periode in onderhoud geweest en tijdens de oplevering in april bleek dat het fietspad aan de kant van Vlietland opnieuw moest worden geasfalteerd. Daarmee begon de provincie Zuid-Holland op 28 april. Voor het aanbrengen van de slijtlaag – de bovenste laag van het asfalt – is het echter belangrijk dat het droog is. Omdat er de komende dagen teveel regen is voorspeld, moet dat nog even wachten.

Pontje
Tijdens eerder onderhoud aan de Vlietlandbrug kwam er tijdelijk een pontje waarmee voetgangers en fietsers de oversteek konden maken. Het pontje werd nog voordat de werkzaamheden klaar waren uit de vaart gehaald omdat mensen zich niet aan de RIVM-richtlijnen hielden. Tijdens de asfalteringswerkzaamheden aan het fietspad is de brug wel beschikbaar voor fietsers en voetgangers.

Regio Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×