Lieuwe van Slooten
Inmiddels heeft de provincie besloten het pontje helemaal niet meer terug te laten keren. (Foto: Lieuwe van Slooten).

Pont Vlietlandbrug uit de vaart na schending RIVM-richtlijnen

Het pontje voor voetgangers en fietsers bij de Vlietlandbrug in Voorschoten is per direct stilgelegd. Mensen zouden zich vorig weekend niet hebben gehouden aan de richtlijnen van het RIVM om 1.5 meter afstand te houden. Daarop heeft de provincie Zuid-Holland besloten om het pontje sinds vrijdagochtend niet meer te laten varen.

Door onderhoud aan de Vlietlandbrug was er tijdelijk een pontje waarmee voetgangers en fietsers de oversteek konden maken. Het pontje zou eigenlijk tot woensdag 15 april varen, maar houdt er dus eerder mee op. “Met name op de kade hielden mensen geen 1.5 meter afstand van elkaar”, schrijft de provincie Zuid-Holland op zijn website.

Het was chaos
“Het pontje was bedoeld voor woon- en werkverkeer, maar veel recreanten maakten er ook gebruik voor. Het was echt chaos”, zegt een bewoner die in een huis naast het pondje woont. Het was eerst de bedoeling dat het pontje na het Paasweekend weer zou gaan varen, maar daar ziet de provincie nu vanaf omdat de komende dagen een vergelijkbare drukte wordt verwacht.

Vanaf woensdag 15 april is de Vlietlandbrug weer beschikbaar voor fietsers en voetgangers en tot die tijd kunnen fietsers via de Overhaalbrug in Voorschoten of de Lammebrug in Leiden de Vliet oversteken.

Advertentie

Voorschoten Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×