(Foto's: Regio15 en Joris de Bruin).

Politiebureau Langegracht ontruimd na bezorging handgranaat

Het politiebureau aan de Langegracht is vanmorgen ontruimd in verband met een handgranaat die door een persoon is afgeleverd. De gehele Langegracht is lange tijd afgesloten geweest voor verkeer in verband met het explosief. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse gekomen en heeft het wapen meegenomen.

De granaat bevond zich in een tas voor de deur van het bureau. Na enig onderzoek bleek het om een Engelse scherfhandgranaat van het type Mills Nº 36 te gaan. De EOD heeft het explosief ingenomen en is ermee vertrokken. De afzetting is inmiddels opgeheven.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×