(Foto: Daaf Sloos).

Burgemeester Lenferink tevreden over kleinere zaterdagmarkt

Burgemeester Henri Lenferink is tevreden met de kleinere vorm waarin de zaterdagmarkt afgelopen weekeinde plaatsvond. Om drukte te voorkomen en zo de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus te waarborgen, stonden er aanzienlijk minder kramen en vond de markt op de alternatieve locaties op de Lammermarkt en Beestenmarkt plaats.

In eerste instantie mocht alleen de woensdagmarkt in deze beperkte vorm doorgaan, gezien hier altijd minder winkelend publiek opaf komt. Toen dat goed uitpakte, werd afgelopen zaterdag ook een alternatieve markt gehouden. “Dat is eigenlijk super goed gegaan”, vertelt de burgemeester tijdens zijn maandelijkse gesprek in het programma Politiek071 op Sleutelstad.

“We denken zelfs dat er misschien nog wel een paar kramen bij kunnen op de zaterdag. Misschien dat dat wel plek kan zijn voor een paar non-food marktkooplieden.” Het gaat dan om twee of drie extra marktkramen. Momenteel mogen alleen nog kramen die voedselwaren verkopen deelnemen aan de markt.

Economie Leiden Politiek Centrummarkt te druk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×