(Foto: Geert van der Velden).

Derde editie Van Rijn Festival in teken van 'Vrijheid: de Kunst van het Vieren'

Op de culturele agenda van september staat de derde editie van het Van Rijn Festival van Fields of Wonder gepland. Het culturele festival waarbij de rivier de Rijn als inspiratiebron wordt gebruikt, staat dit jaar in het teken van´Vrijheid: de Kunst van het Vieren´.

Het thema rond de derde editie van het Van Rijn Festival werd vorig jaar al bedacht, zegt organisator Geert van der Velden. “Het staat voor alle verworven vrijheden die we kennen. Dat laten we zien in een openluchtexpositie van 1.000 ‘droomkussens’ op de Rijn, die we gaan realiseren met het publiek als deelnemer.” In Leiden komen de Oude en Nieuwe Rijn samen en dat staat voor de organisatie symbool voor het cultureel knooppunt in de regio waar op een vloeibare manier stromingen van kunst, cultuur en natuur samenkomen. “Bovendien is water een belangrijk thema als bron van leven en als verbindende factor tussen mensen onderling of tussen mens en natuur”, zegt Van der Velden.

Van 11 tot en met 13 september staan verschillende activiteiten gepland, zoals het Openluchthotel, de Poëzienacht, de Burcht silentium en de expositie van de 1.000 ‘droomkussens’ op de Rijn. Van der Velden is niet bang dat de evenementen het gevaar lopen geannuleerd te worden dankzij de coronamaatregelen. “Wij zijn creatief genoeg om binnen de mogelijkheden ons Van Rijn Festival door te laten gaan. We houden nauwlettend alle ontwikkelingen in de gaten en kunnen bijvoorbeeld de expositie van de ‘droomkussens’ verspreiden over de stad.”

Vrijheid om te dromen
Voor de expositie ‘droomkussens’ is de organisatie op zoek naar dromen over wat vrijheid betekent. Van der Velden: “Jouw verhaal, gedicht, lied of tekeningen die wij op onze ‘droomkussens’ van 1 x 2 m kunnen plaatsen. Dit vormt de basis van de expositie die op verschillende plekken in de stad zal gaan plaatsvinden als keten van vrijheidsgedachten, die alle Leidenaars met elkaar verbindt.” En zo voegt Van der Velden er nog snel aan toe: “De expositie is overigens ook te zien in Oegstgeest en Leiderdorp.”

Vrijheidsdromen kunnen worden gestuurd naar info@fieldsofwonder.nl. Van der Velden garandeert dat elke droom zijn kussen krijgt.

Cultuur Leiden Leiderdorp Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×