Waarnemend burgemeester van Voorschoten Charlie Aptroot. (Foto: Archief).

Nieuwe waarnemend burgemeester van Voorschoten steekt inwoners hart onder de riem

De nieuwe waarnemend burgemeester van Voorschoten Charlie Aptroot heeft de inwoners van Voorschoten per videoboodschap een hart onder de riem gestoken. Via de Facebookpagina van de gemeente sprak Aptroot onder meer over het weer open gaan van de basisscholen.

“Langzaam krijgen we ons leven weer terug. Dat gaat alleen goed als we extra goed opletten. Dat betekent dat we de kinderen zoveel mogelijk wandelend of op de fiets naar school brengen en niet met de auto. We houden ook de gewone regels in acht zoals hoesten in je elleboog, voldoende afstand houden en elkaar niet aanraken”, zei Aptroot in de videoboodschap.

Aptroot is sinds woensdag aan de slag als waarnemend burgemeester van Voorschoten. Hij vervangt Pauline Bouvy-Koene die een buikoperatie moet ondergaan. Haar herstel zal naar verwachting de nodige tijd duren. Daarom vroeg ze Commissaris van de Koning Jaap Smit om een waarnemer aan te stellen. Over zijn tijdelijke aanstelling zei Aptroot in zijn videoboodschap het volgende: “Ik vind Voorschoten een geweldig dorp, maar ik hoop dat Pauline Bouvy-Koene snel herstelt.”

Burgemeester van Zoetermeer
De 69-jarige Aptroot is net als Bouvy-Koene lid van de VVD. Naast burgemeester van Zoetermeer was hij in 2017 en 2018 ook, gelijktijdig, waarnemend burgemeester van Wassenaar. In die gemeente begon de VVD-er in 1982 ook zijn politieke carrière als raadslid. Later werd hij achtereenvolgens fractievoorzitter van de VVD Wassenaar en van 1990 tot 1996 wethouder. Via Provinciale Staten (1999-2003) kwam hij in de Tweede Kamer terecht waar hij tot 2012 deel uitmaakte van de VVD-fractie.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×