(Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden speelt geen wedstrijden zonder publiek

De Dutch Basketball League maakte vandaag bekend dat er komend seizoen geen wedstrijden zonder publiek gespeeld worden. Dat heeft mogelijk als gevolg dat de wedstrijden, waaronder die van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, in oktober nog niet van start gaan. Tijdens de ledenvergadering op 2 mei stonden alle deelnemende clubs achter het besluit.

Robbert van Cleef in gesprek met voorzitter Marcel Verburg van ZZ Leiden over het komende seizoen.

Spelen zonder toeschouwers past volgens de DBL niet bij het basketbal. “Clubs spelen voor het publiek. Wedstrijden in de eredivisie basketbal zijn een ontmoetingsplaats voor bedrijven en worden ervaren als een uitje voor het hele gezin. Bezoekers worden naast het basketbal vermaakt met entertainment, muziek en dans. De interactie van de ploegen op het veld met het publiek tijdens wedstrijden is een essentieel onderdeel van het topbasketbal.”

Mogelijk start de competitie in november en wordt deze verlengd tot aan de zomer.

Leaguepass
Bij elk scenario blijft de overtuiging van de DBL dat spelen zonder publiek geen optie is. Als blijkt dat bij wedstrijden slechts een deel van het gebruikelijke toeschouwersaantal mag worden toegelaten, hetgeen praktisch nog een hele uitdaging vormt, overweegt de DBL een zogenaamde leaguepass uit te brengen. Deze geeft toegang tot een online platform waar alle wedstrijden live door fans kunnen worden bekeken. Professioneel geproduceerd door partners van de DBL. Zodra de contouren van een nieuwe competitie duidelijk worden, volgt hierover meer nieuws.

Leiden Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×