(Foto: Chris de Waard).

Theater Ins Blau vanaf juni open met publiek

Door de versoepeling van de beperkingen voor theaters wordt er door Theater Ins Blau hard gewerkt om vanaf 1 juni weer op gepaste wijze open te gaan. De zaal is vanaf juni beschikbaar voor theatermakers en publiek tot dertig mensen of met een live-stream. Een maand later verwacht het theater met de verdere verruiming van maatregelen voorstellingen aan te bieden voor maximaal vijftig personen.

Het theater richt zich met de coronaproofzaal op theatermakers die hun productie willen laten zien aan een klein publiek en met de mogelijkheid om via een live-stream een groter publiek te bereiken. Voor de invulling van de programmering zoekt het theater nog naar interessante voorstellingen.

Voor veel voorstellingen heeft het spelen voor een klein publiek gevolgen voor de haalbaarheid van de productie. Het is nog niet duidelijk welke geannuleerde voorstellingen van dit seizoen verplaatst worden en welke producties van het nieuwe seizoen definitief door gaan. De brochure en de voorverkoop van het nieuwe seizoen is in samenspraak met Leidse Schouwburg & Stadsgehoorzaal uitgesteld tot er zekerheid is over de haalbaarheid van de theaterprogrammering. Voor de geannuleerde voorstellingen wordt het landelijk beleid ‘bewaar je ticket‘ gevolgd.

Theater Ins Blau verwacht in het najaar te starten met de gebruikelijke programmering. Tot die tijd presenteert Ins Blau dagelijks het ‘Theater voor Thuisblijvers’ (ook via Facebook) met tips over de leukste, mooiste en ontroerendste initiatieven die theatermakers nu online ontwikkelen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×