NK deelnemer Olin Verhoog opende de skeelerbaan in mei 2019. (Foto: Robbert Beurse).

Skeelerbaan Zoeterwoude weer open

Direct nadat minister-president Rutte een versoepeling van de coronamaatregelen afkondigde, heeft het bestuur van de IJsclub Zoeterwoude de skeelerbaan in het het dorp weer geopend. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen weer trainen op de skatebaan. Ook zijn de droogtrainingen voor leden tot en met achttien jaar weer opgestart.

“Omdat het op een skeelerbaan erg lastig is om anderhalve meter afstand te bewaren, mogen alleen de allerjongsten de baan op”, verklaart een trainer van de ijsclub. Kinderen tot en met twaalf jaar zijn vrijgesteld van de anderhalvemetermaatregel. Omdat het voor de oudere jeugd wel toegestaan is om georganiseerd buiten te sporten, besloot de club om hen droogtrainingen te geven.

De skeelerbaan op de landijsbaan in Zoeterwoude-Dorp werd een jaar geleden officieel in gebruik genomen. Met de komst van de skeelerbaan hoopte de ijsclub beter gebruik te kunnen maken van ‘veld 11’. Het grasveld van de landijsbaan werd bij strenge vorst onderwater gezet waarna er op geschaatst kon worden. Door de aanleg van een asfalt skeelerbaan op het veld kan er ook wanneer het niet vriest op de baan worden getraind.

Morgen begint ook de fietstraining weer voor de jeugd tot en met twaalf jaar. De training begint om 18.30 uur bij de Bult in Leiden.

https://www.facebook.com/thuisijsclubzoeterwoude/videos/3212489435430353/
Het eerste rondje op de skeelerbaan werd door een ouder vastgelegd.

Sport Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×