Julius Terpstra in de oude studio van Sleutelstad. (Archieffoto: Reanne van Kleef).

Leids duo-raadslid Julius Terpstra verruilt stadhuis voor Tweede Kamer

Duo-raadslid voor het CDA in Leiden Julius Terpstra (31) maakt op 20 mei zijn opwachting in de Tweede Kamer. Hij volgt daar Kamerlid Erik Ronnes op die naar Den Bosch vertrekt als gedeputeerde van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Terpstra is sinds 2014 lid van de gemeenteraad van Leiden. Hij wil zich nu op landelijk niveau gaan inzetten voor de positie van jongeren en starters op de woningmarkt.

Terpstra nam in de zes jaar dat hij duo-raadslid was deel aan de commissie Onderwijs en Samenleving. In deze commissie heeft hij zich vooral bezig gehouden met de onderwerpen sport en zorg. In de eerste periode deelde Julius de commissietaken met voormalig fractievoorzitter Klaas de Vries. De afgelopen twee jaar was hij een duo met de huidige fractievoorzitter Joost Bleijie.

‘Blij met Leids Kamerlid’
Fractievoorzitter Joost Bleijie bedankt Julius voor zijn inzet voor het CDA en de stad Leiden. “We denken daarbij vooral aan het werk wat hij heeft verzet voor verschillende Leidse voetbalclubs, de ontwikkeling van het Roomburgerpark en de inzet voor een sociaal Leiden, met name rond eenzaamheid onder ouderen en studenten.” De Leidse CDA-afdeling is trots dat er een straks een Leids CDA-Kamerlid is. “Ze hebben er in Den Haag in ieder geval een kundige en bevlogen volksvertegenwoordiger bij.”

Wie Terpstra in Leiden zal opvolgen als duo-raadslid wordt de komende weken bekend.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×