Rob van Engelenburg van de Alliantie Burgers Voorschoten overhandigt het jaarrapport aan waarnemend burgemeester Charlie Aptroot.

Alliantie Burgers Voorschoten overhandigt jaarrapport aan burgemeester Aptroot

De Alliantie Burgers Voorschoten (ABV) heeft vandaag een jaarrapport over de activiteiten van het ABV in het afgelopen jaar overhandigd aan waarnemend burgemeester Charlie Aptroot. De alliantie is opgericht om de belangen van burgers en burgerparticipatie te bevorderen.

Op basis van de ervaringen van het afgelopen jaar heeft de alliantie een aantal aanbevelingen voor de gemeente opgesteld. Burgemeester Aptroot beloofde aan ABV-lid Rob van Engelenburg de input van de ABV graag ter harte te zullen nemen als de gemeente aan de slag gaat met de Taskforce Burgerparticipatie: “Het is goed om te zien dat inwoners zich actief inzetten om de burgerparticipatie in Voorschoten naar een hoger niveau te tillen. Wanneer meer mensen ernaar kijken, krijg je betere besluiten.”

Binnenkort wordt onder leiding van de burgemeester een taskforce opgericht. De gemeenteraad heeft bij de behandeling van de Nota Burgerparticipatie om zo’n taskforce gevraagd. In de werkgroep komen bestuurders, ambtenaren en inwoners die gezamenlijk gaan bekijken hoe burgerparticipatie het best vorm kan krijgen.

De taskforce gaat daarvoor een aantal pilots opzetten voor uiteenlopende onderwerpen. Welke dat zijn, wordt met de taskforce bepaald.

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×