Bij het park is een eilandje gemaakt met daarop een treurwilg. (Foto's: Chris de Waard).

Aanleg Blekerspark vordert; park in juni weer open

De herinrichting van het Blekerspark schiet al aardig op. Nog een paar weken en dan gaat het wat verborgen stukje singelpark tussen het Huigpark en de Zijlpoort weer open voor het publiek. Bezoekers komen dan in een parkdeel terecht met Japanse invloeden. Zo wordt er onder andere een Vredesboom geplant. Vredesboom omdat de zaden afkomstig zijn van een boom die de atoombom op Hiroshima heeft overleefd. “De boom die in het Blekerspark komt is als zaadje naar Frankrijk gegaan en wij kregen het van daaruit”, weet botanisch curator Rinny Kooi van het Singelpark. “Hij is nu nog in de Hortus. Wij dachten hem officieel op 16 juli naar het Blekerspark te laten gaan, maar vanwege corona wordt dat uitgesteld.”

Afgelopen zondag werd ook de nieuwe Wisenniabrug aangelegd. Dat is een van de vijf singelparkbruggen. Deze voetgangersbrug verbindt het Huigpark en het Blekerspark via de Oude Herengracht met elkaar.

Duurzaamheid Leiden Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×