(Foto: PR).

HerenDoeza bezorgt lokaal en klimaatneutraal met elektrische bezorgfiets

Sinds kort rijdt er een elektrische bakfiets door de Herenstraat en de Doezastraat. Onder het mom ‘klimaatneutraal en lokaal’ kunnen bewoners van Leiden en Leiderdorp hun bestelling van een van de 49 speciaalzaken uit het winkelgebied op deze duurzame manier laten bezorgen.

Nieuws071-presentator Melle Tuik in gesprek met Christiaan van Minnen, duovoorzitter van ondernemersvereniging HerenDoeza.

Met het initiatief bieden de winkeliers een extra service aan de trouwe klanten waar ondernemers een nauwe band mee hebben, zo meldt ondernemersvereniging HerenDoeza (van Herenstraat en Doezastraat). Duovoorzitter Christiaan van Minnen legt uit hoe het in zijn werk gaat: “We maken gebruik van de bezorgfiets. Maar liefst zes dagen per week worden producten uit het winkelgebied duurzaam per fiets door twee medewerkers bezorgd bij de klanten, op een tijdstip dat het hen uitkomt. Boodschappen, lingerie, verf, studieboeken, bloemen: alles wordt bezorgd. Er zijn dagen dat er meer dan 100 pakketten verreden worden in Leiden en zelfs in Leiderdorp. De fiets die hier in januari voor werd aangeschaft is begin april dan ook al uitgebreid met een e-bike. De klanten zijn razend enthousiast en wij ook.”

Zero emissie
Het initiatief past ook goed bij het beleid van de gemeente Leiden die tot doel heeft om in 2025 in delen van de stad alleen zero-emissie vervoer toe te staan. “Lokale winkeliers en lokaal en klimaatneutraal bezorgen past goed in dat plaatje. Ons motto voor klanten luidt: Bestel Lokaal en Klimaatneutraal. En daar past de bezorgfiets prima bij.”

De ondernemersvereniging hoopt dan ook dat de gemeente dit initiatief gaat ondersteunen middels sponsoring en niet alleen voor de Herenstraat en de Doezastraat, maar ook voor de andere winkelgebieden. “Het zou toch fantastisch zijn als straks in alle zeven winkelgebieden elektrische bezorgfietsen rondrijden?”

 

 

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×