(Foto: Scagliola Brakkee).

Naturalis vanaf 8 juni weer open voor mensen met vitale beroepen

Museum Naturalis is vanaf maandag 8 juni weer geopend voor publiek. De hele maand juni is het museum gratis toegankelijk voor mensen met een vitaal of cruciaal beroep. Vanaf 1 juli is het museum weer open voor iedereen en gelden de normale toegangstarieven.

Naturalis stelt de veiligheid van bezoekers en medewerkers bij de heropening voorop. “We starten met een laag aantal bezoekers, in de eerste weken wordt dat aantal langzaam opgebouwd. En iedereen moet vooraf een bezoek en starttijd reserveren”, vertelt een woordvoerder. Om de anderhalve meter afstand te garanderen en de bezoekers te spreiden, hanteert Naturalis starttijden. “Ook is er een vaste route door het museum, eenrichtingsverkeer in de zalen en een vastgestelde in- en uitgang. Enkele ruimtes en onderdelen van het museum zijn gesloten, omdat deze niet de mogelijkheid bieden om voldoende afstand te bewaren. Op diverse plekken komen plexiglasschermen en zuilen met desinfecterende handgel”, licht een woordvoerder toe. Naturalis biedt na de heropening een extra educatieve activiteit en ook de museumapp krijgt een belangrijke rol tijdens het bezoek.

Gebaar van dank
Naturalis wil de mensen in cruciale beroepen en vitale processen, zoals medewerkers van ziekenhuizen, verzorgingshuizen, politie, ambulancepersoneel een hart onder de riem steken. Als dank biedt Naturalis deze mensen en hun gezin in juni gratis toegang tot het museum aan. Eind mei opent Naturalis de reserveringslijn voor de toegangsbewijzen.

Vanaf 1 juli open voor iedereen
Vanaf woensdag 1 juli is Naturalis weer toegankelijk voor iedereen en geldt het reguliere tarief. Een vooraf gereserveerd ticket met starttijd is noodzakelijk voor museumbezoek. “Het aantal bezoekers bouwen we op naar maximaal 1.000 per dag in juli”, zegt een woordvoerder. Dat aantal is flink lager dan de 5.000 bezoekers die het museum voor de coronasluiting op weekeinddagen mocht ontvangen.

Virtuele museum altijd open
Naturalis heropende zaterdag 31 augustus 2019 na een volledige verbouwing. In iets meer dan een half jaar ontving Naturalis al 430.000 bezoekers. Tijdens de coronasluiting bleef het virtuele museum van Naturalis gewoon open.

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×