(Foto's: Rob van Dullemen).

ROEM-expositie 'Please Don't Touch' vanaf vandaag in centrum van Leiden

Met een fietstocht langs de twaalf kunstwerken is vanmiddag de buitenluchtexpositie ‘Please Don’t Touch’ van het Leidse kunstenaarscollectief ROEM op ludieke wijze geopend. Cultuurwethouder Yvonne van Delft en Lakenhal-directeur Meta Knol en conservator actuele kunst Nicole Roepers, eveneens van de Lakenhal, kregen van de makers uitleg over de verschillende werken die een week blijven staat. De ‘ROEMies’ maakten de kunstwerken in opdracht van Museum de Lakenhal.

De Lakenhal vroeg zich begin maart af hoe de jonge kunstenaars van Stichting ROEM de coronacrisis ervaren. Het museum initieerde vervolgens een samenwerking die nu resulteert in de expositie Please Don’t Touch. Tussen 15 en 22 mei exposeren de kunstenaars van ROEM in de buitenlucht van Leiden hun artistieke reflecties, visualisaties en reacties op deze uitzonderlijke tijd. De werken zijn, net als de kunstenaars van ROEM, multidisciplinair. Beeldend werk, fotografie, poëzie, illustratie en meubilair manifesteren zich in thema’s gerelateerd aan COVID-19. Er is onder andere werk te zien over de geluiden van de crisis, schijnveiligheid, stilstand en smetvrees, de (publieke) ruimte, huidhonger en meer.

Bij de expositie hoort een boekje waarin de kunst nader wordt toegelicht en de makers worden geïnterviewd. Dat is voor twintig euro te koop via www.roemleiden.nl.

 

ROEM
ROEM staat voor ‘Ruimte Om Echt Te Maken’. De Stichting ROEM creëert een stabiel platform waar jonge creatieven binnen een collectief werken aan een toekomst als professioneel maker. De aangesloten ROEMies zijn jonge makers tussen de 18 en 30 jaar die zichzelf willen ontwikkelen als maker in de artistieke praktijk maar ook als ondernemer en organisatietalent. ROEMies zijn gedreven, ambitieus, leergierig en ondernemende jonge mensen die in samenwerking met elkaar in Leiden willen werken. Er is ruimte om te experimenteren, te falen en bovenal om van elkaar en externen te leren. Samen werken we aan het onderstrepen van het belang van kunst in onze samenleving.

Aangesloten kunstenaars zijn Joosje Bosch, Anna van Duijn, Vita Kiewiet de Jonge, Isabelle Schippers, Karl Karlas, Johanna Breuch, Julia van Duijn, Velowa, Maarten Slof, Bas van Klaveren, Amber Meekel en Annemieke Dannenberg.

Cultuur Leiden Lakenhal x ROEM


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×