Foto ter illustratie. (Stockfoto: Pexels / Pixabay)

SP en PS zetten vraagtekens bij vergoeding schoenen ambtenaren

De raadsfracties van oppositiepartijen Partij Sleutelstad (PS) en de SP zetten vraagtekens bij het besluit van het college van b en w dat ambtenaren met een representatieve functie tot 150 euro kunnen declareren voor het aankopen van nieuwe schoenen. Middels schriftelijke vragen uiten Maarten Kersten (PS) en Thomas van Halm (SP) hun ongenoegen. EĆ©n van die vragen luidt: “Is dit extraatje geen ongekende vorm van kleedgeld voor ambtenaren?”

De SP en PS willen weten of het college het geven van een ‘extraatje’ gepast vind in een periode dat bijstandsgerechtigden en mensen met een lager inkomen juist de declaratieregeling in het armoedebeleidsplan zagen verdwijnen. Ook vragen ze zich af of deze regeling gepast is in een raadsperiode waarin geen geld in het Sociaal Domein kan worden gestopt, gezien het college een zogenaamd ‘hek’ om het Sociaal Domein heeft gezet.

Fleurig
Ook willen ze weten hoe de schoenen van een representatieve ambtenaar er volgens het college uit zouden moeten zien. Waar gekscherend aan wordt toegevoegd: “Glimmend? Stemmig? Fleurig?”

 

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×