(Foto's: Chris de Waard).

Kabinetsleden brengen werkbezoek aan Lorentzschool en BSO 't Kasteel

Minister Arie Slob (Onderwijs) en staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) brachten gisteren een werkbezoek aan Leiden. Ze gingen in gesprek met directeur John van Bezouw van de Lorentzschool en met directeur Gerda Oomkes van Kinderopvang ’t Kasteel dat tegenover de Lorentzschool is gehuisvest in het gebouw van Roomburg Hockey.

Chris de Waard in gesprek met Lorentzschool-directeur John van Bezouw over de eerste schoolweek na de coronasluiting.

De twee kabinetsleden kwamen horen hoe de regels die de overheid onlangs nam met betrekking tot het versoepelen van de regels rondom het coronavirus in praktijk uitpakken. Begin vorige week gingen de basisscholen en de buitenschoolse opvang immers weer met de nodige beperkingen open. Bij de Lorentzschool is dat volgens directeur Van Bezouw eigenlijk heel goed gedaan. “We hebben te maken met acht verschillende BSO’s en alle kinderen konden er uiteindelijk gewoon terecht op de dagen dat dat gewenst was.”

Chris de Waard in gesprek met directeur Gerda Oomkes van BSO ’t Kasteel over de eerste week na de coronasluiting.

Datzelfde geldt voor ’t Kasteel. De BSO heeft uiteindelijk geen ouders teleur hoeven te stellen, maar daar gingen wel de nodige voorbereidingen aan vooraf. “Het leek wel of we een nieuwe BSO aan het opzetten waren”,  zegt directeur Oomkes. ’t Kasteel vangt kinderen op van twaalf verschillende scholen die vanwege de coronamaatregelen soms de sluitingstijden hadden vervroegd. Ook gaan kinderen niet alle dagen naar school en hebben ze alleen recht op opvang op de schooldagen. Een flinke puzzel dus die uiteindelijk wel gelegd kon worden.

Leiden Onderwijs Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×