(Foto: Regio15).

Landelijke actie tegen Shell treft ook tankstation in Leiden

Actievoerders van Code Rood hebben vanmorgen bij het tankstation van Shell aan de Hoge Rijndijk in Leiden met stoepkrijt teksten op de stoep geplaatst. Onder de naam van de beweging ‘Shell Must Fall’ werden de teksten “Shell verwoest de aarde” en “Met Shell geen toekomst” geschreven. Het stoepkrijt is inmiddels door een medewerker van het tankstation verwijderd.

Op dit moment wordt er op meerdere plaatsen in Nederland actie gevoerd tegen Shell. Zo zijn er in Groningen vier tankstations doelwit geworden van de acties, daar werden de vulslangen met kettingen aan elkaar gebonden. Zo meldt het Dagblad van het Noorden. De aanleiding is een aandeelhoudersvergadering van Shell die vandaag plaatsvindt.

 

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×