Lepelaars in Polderpark Cronesteyn. (Foto's: Martijn Joosse).

Lepelaars broeden weer in Cronesteyn

Een groep lepelaars broedt ook dit jaar weer in Leiden. In het landgoedbos in Polderpark Cronesteyn zijn minimaal zeven exemplaren van de ongeveer negentig centimeter hoge vogels gespot. Er zijn inmiddels minimaal twee jongen uit het ei gekropen.

De afgelopen jaren broeden er vaker lepelaars in Leiden. De grootste kolonie in ons land bevindt zich in de Oostvaardersplassen. Er is bij het Markermeer zelfs een Lepelaarsplas. In Leiden worden de sierlijke vogels ook regelmatig gezien in de polder bij de Stevenshof en tussen Leiden en Oegstgeest op het Landje van Bremmer.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×