Aanwinst Gergo Marnitz in actie. (Foto: PR & Communicatie ZVL-1886 Tetteroo)

Vier nieuwe aanwinsten voor waterpolomannen ZVL

De waterpolomannen van ZVL-1886 Tetteroo hebben zich met versterkt met vier nieuwe spelers. Jelto Spijker (20), Claudio Brancatello (26), Gergo Marnitz (31) en Simon Vogel (23) komen naar de ploeg. Met een talentvolle Nederlandse keeper, een ervaren Italiaanse allrounder, een geroutineerde Hongaarse schutter en een sterke midvoor uit eveneens Hongarije wil de Leidse ploeg weer meedoen in de top van Nederland.

ZVL-1886 Tetteroo speelde zich de afgelopen vier jaar structureel bij de beste vier ploegen van Nederland. De kern van de succesploeg stopte voorafgaand aan het huidige coronaseizoen en er bleef een jonge ploeg over die zich naar een achtste plek knokte. De ambitie voor zowel de mannen als de vrouwenploeg reikt echter hoger en dus werd op de achtergrond hard gewerkt aan een gefundeerd topsportplan door Stichting Topwaterpolo Leiden (TWL) en het bestuur van ZVL-1886 Tetteroo. Dat uit zich nu onder meer in verbeterde trainingsfaciliteiten en het aantrekken van een aantal (buitenlandse) spelers.

Doorpakken
“In het seizoen 2016-2017 hebben we de eerste stappen qua verdere professionalisering gezet met het aantrekken van de Hongaar Adam Maklari, gevolgd door de komst van routinier Roeland Spijker”, zegt Marco Spee, voorzitter van TWL. “Dat resulteerde direct in een aantal prachtige finales, maar nog niet in prijzen. Nu een groot aantal spelers van die ploeg weg is, is dit het moment door te pakken.”

Gerard van Gent, voorzitter van de waterpolocommissie van ZVL-1886 Tetteroo voegt daar aan toe: “We zijn heel blij met de weg die we met TWL zijn ingeslagen. Nu pakken we door met een kwaliteitsimpuls om de huidige talentvolle selectie en de jeugdopleiding beter te maken”, zegt Van Gent. “Op naar een mooi coronavrij seizoen.”

Jeugd
De komst van de nieuwe spelers mag de doorstroming van de jeugd niet in de weg zitten. Sterker nog, volgens Marco Spee is juist het tegenovergestelde het geval. “We vragen van de aanwinsten nadrukkelijk om juist onze jeugd beter te maken en zullen ze intensief betrekken in de jeugdopleiding. Zo gaat het niet ten koste van, maar versterkt het juist elkaar”, aldus Spee.

Keeper Jelto Spijker komt over van GZC DONK en doorliep alle Nederlandse jeugdselecties. De Italiaan Claudio Brancatello speelde afgelopen seizoen voor AZC en werd clubtopscorer met 48 doelpunten. De Hongaar Gergo Marnitz is de meest ervaren aanwinst: hij speelde 9 interlands voor de nationale ploeg van Hongarije en voor topteams als Szolnok, Honved, Ferencvaros, Vasas, Debrecen en Montpellier. Simon Vogel komt over van topclub Vasas en speelde ook voor UVSE en Ferencvaros.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×